Excell 200

Axion RC - Excell 200 er min sidste nye helikopter, ja den er godt nok lille, men lad ikke størrelsen narre dig :)

Skulle bestille lidt småting hos avionic.dk, da jeg så denne lille herlighed. Var jeg solgt med det samme, og tænkte at til den pris, kunne man jo ikke lade værd :)

Nu er Stig ved avionic en man kan stole blindt på, i hvert fald hvad rc køb angår :P Har aldrig haft problemer med ham, og han har altid været ærlig, og god til at hjælpe. MEN jeg var sq lidt i tvivl, om den helikopter overhoved var noget værd. Kunne ikke rigtig finde noget på nettet om den, men tænkte at til den pris. Kunne jeg jo altid bare smide den i skraldespanden, hvis den intet var værd.
Men er du gal jeg blev overrasket, den er stabil som en klippe, og kan faktisk flyve udendørs. Dog vil jeg fra råde det i de 4/5 til 8 ms vind, som der står beskrevet på avionic. Syntes den bliver lidt svær at flyve med, ved ret meget mere end de 4/5 ms vind, måske det bare er mig :)

Selve helikopteren gav mig, et førstehånds indtryk, af en lidt for billig lavet helikopter. Og selv om det ikke længere er gældende, føles den dog stadig for mig, lidt skrøbelig når man holder ved den. Den er dog alt andet end skrøbelig bygget, og har da også haft to meget meget små styrt. Skulle jo selvfølgelig lige prøve, om det nu også var helt rigtig. At den ikke kunne flyve mere, i de der 8ms vind, og ja det er ca rigtig nok hehe :P
Så er slet ikke i tvivl om, at denne helikopter kan holde til en del styrt, før der skal skiftes dele. Det er helt klart den lave vægt, der er med til at gøre helikopteren ekstra holdbar. Men igen er alle styrt forskellige, og den kan som alle andre helikoptere, jo kun holde til så meget.

I kassen får man self helikopteren, 2.4gh sender i normal størrelse, batteri, lader og reservedele i form af, rotorblade, halerotorblad, halevinge og en manual.
Manualen er faktisk for en gang skyld lavet godt, og selv den grønneste begynder, burde kunne følge det hele uden problemer.
Senderen er faktisk ret godt at holde ved, og så har den digital trim af kanalerne, og en 50% switch. Så en begynder kan aktiver 50% , og det gør helikopteren mindre livlig, og derfor nemmere at styre i starten, og det er jo en god ting.

Det hele er simpelt at få sat op og så i gang, nok mest fordi der ikke rigtig er noget, som skal sættes op. Senderen og helikopteren skal lige linkes sammen, og så skal man have sat senderen til mod2. Alt står fint beskrevet i manualen, og der kan man også læse sig til, hvad man lige skal tjekke, før første flyvning. Dog tjekker jeg stadigt altid alt, da der kan være løse skruer og link osv i RTF/RTR pakker. Fandt dog ikke en eneste ting her, men tjek nu bare for en sikkerheds skyld.

Helikopteren flyver som en drøm, kan ikke komme over hvor godt den flyver, og hvor fantastisk underholdende den er at flyve med. Man kan faktisk slippe for styrepindene, og så hænger helikopteren nogen lunde stille, dog ikke i længere tid self. Man får altså en rigtig god, stabil og holdbar helikopter, som man kan bruge inde men også ude i stille vejr. Og på grund af den lille størrelse, kan man endelig rigtig flyve inde i stuen, men hvad jeg vil kalde en "rigtig" helikopter. Som før typisk har været overladt, til dobbelt rotor helikoptere som eks Esky lama v3. Som jeg så ikke mener er en "rigtig" helikopter :)

Men men men, det hele kan jo ikke være rosen rødt, som i en anden Disney film. Og det største problem, med denne helikopter, for mig er helt klart. At den medfølgende lader, KUN må bruges til det medfølgende batteri. Som der også står beskrevet på Avionic.dk, det er fordi der sidder noget specielt, i det medfølgende batteri. Det kan dog godt oplades med en anden oplader, som en computerlader. Syntes virkeligt at det med laderen, er et stort minus, da de fleste begyndere ikke har en computerlader. Og skal man ud og købe en computerlader til ca 500kr, ja så er det jo ikke længere en så billig start. Heldigvis er Stig til at snakke med, og er sikker på han kan finde en alternativ oplader til billige penge.
Grunden til at jeg går så meget op i laderen, og ikke bare nøjes med det ene batteri som følger med. Er fordi at et batteri giver ca 10 min, og så skal man vente på at det kan blive ladet op. Og som begynder, er det vigtigt at få mest flyvetid for pengene, så man skal mindst have 2 ekstra batterier med vil jeg mene.
Jeg købte selv 2 ekstra batterier til 45kr stykket, og syntes faktisk lige det er lidt nok. For når man først før gang i den lille heli, er det nemlig svært at stoppe igen :)

Men ud over det med laderen, så er der ingen tvivl om, at dette er en fantastisk helikopter. Og helt klart en god start, hvis man vil prøve at se, om rc helikoptere er noget for en. Man kan sagtens nøjes, med det ene batteri der følger med, men anbefaler på det kraftigste, at man har mindst to ekstra batterier. Takketvære den gode manual, og en rigtig god og stabil helikopter, som uden tvivl vil kunne holde til nogle styrt. Er jeg ikke i tvivl om at dette vil være en god begynder, eller den perfekte hygge helikopter. Troede ikke at der fandtes en helikopter, som kunne vælte min gode gamle elskede, esky honey bee af pinden. Men det gjorde der, og den hedder Excell 200, min nye favorit hygge/begynder helikopter.

Det er en vaske ægte "jeg vil flyve nu" helikopter, for hvis vejret ikke er til at flyve ude. Ja så kan man flyve rundt i stuen, som en anden fuld bandit, og have det rigtig sjovt. Og så kan man jo også lige tjekke, om man nu også kan flyve under bordet, stolen, eller om man nu også kan lande på hylden eller ej :)

Hvad har jeg lavet af ændringer?
Ikke meget må jeg indrømme, klippede ledningen af den medfølgende lader. Så jeg kunne lave mit eget ladekabel, syntes dog den virkede lidt skrøbelig, så lavede en ny og kraftigere, af et stik jeg havde liggende. På selve helikopteren, har jeg kun lavet, en lille bitte ting. Varmede krympeflexet på strømkablet op igen, og lavede et lille knæk, så den er nemmere at få på batteriet. Og den medfølgende lader røg i skraldespanden, har mine to computerladere, som jeg bruger i stedet.

Lidt billeder:

Kassen før åbning.


Og her efter åbning :)


De medfølgende reservedele.


Den utrolige gode med også lille helikopter.


Hvad gemmen den på under canopyet?


Hvad gemmen den på under canopyet?


Og halen.


Her er familien næsten samlet, og så giver det en ide om dens størrelse. Det er den der står lige ved siden af min pizzo z,
så som man kan se er den ikke stor.


Her er den lille ændring jeg har lavet på strømledningen, det er forresten den medfølgende lader, som jeg holder strømledningen på helikopteren med.


Her er de to ekstra batterier, avi 3.7v 160mah til 45kr stk, der er lidt mere mah på dem her, så man får lidt mere flyvetid.


Mine to hjemmelavet ladekabler, det ene lille avi batteri, og min billige 600kr's computerlader. Som er godt i gang med, at lade batterierne i senderen op :)